Venemaal tellimusmõrvades süüdistatav taotleb Eestilt poliitilist varjupaika

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mullu suvel Tallinnas tabatud Peterburist pärit Mihhail Krišjan, keda süüdistatakse Venemaal oma ärimeeste mõrvade tellimises, taotleb Eestilt poliitilist varjupaika.

Eesti kohtud tunnistasid eelmisel aastal Krišjani (48) Venemaale väljaandmise õiguslikult lubatavaks ning praegu seisab mehe Venemaale saatmine tema varjupaigataotluse lahendamise taga, vahendab ERR Uudised.

Krišjan tabati Tallinnas eelmise aasta 15. augustil, kui ta sõitis ühe restorani ette oma Jaguariga, millel oli olematu Läti registreerimisnumber, samuti oli mehel võltsitud juhiluba Läti kodaniku nimele.

Venemaal süüdistatakse Krišjani Peterburi ettevõtja Aleksei Volnuhhini tellimusmõrvas 2010. aastal ning seotuses ettevõtte Pulkovo-3 omaniku Mihhail Karatšjovi mahalaskmisega samal perioodil, samuti mitmetes muudes kuritegudes.

Portaal Fontanka.ru nimetab Krišjani Peterburi kõige tuntumaks gangsteriks pärast 2000. aastate algul toimunud ettevõtete kuritegeliku ülevõtmise lainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles