Leedu nimetas Putini süüdistusi laimuks ja tüliõhutamiseks

BNS
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukad meeleavaldajad Kiievis.
Võidukad meeleavaldajad Kiievis. Foto: SCANPIX

Leedu kõrged ametnikud lükkasid täna ümber Vene presidendi Vladimir Putini süüdistused, mille kohaselt Leedu ja Poola territooriumil on koolitatud välja Kiievi rahutustes osalenud võitlejaid, nimetades niisuguseid väiteid laimuks ja tüliõhutamiseks.

«Putini süüdistused Leedu vastu on alusetud vihjed, mille eesmärgiks on õigustada agressiooni ja õhutada vihkamist Venemaal elavate leedulaste vastu,» kirjutas Leedu välisminister Linas Linkevičius teisipäeval suhtlusvõrgustikus Twitter.

«[Need on] valed ja propaganda, mida Venemaa kasutab selleks, et õigustada oma sõjalist sekkumist Ukrainas, välisriigi territooriumil,» ütles BNSile Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė välisnõunik Jovita Neliupšienė.

Vene riigipea Vladimir Putin väitis varem, et Ukraina opositsiooni ja julgeolekujõudude vahelistes kokkupõrgetes Kiievis osalesid Leedus ja Poolas eriväljaõppe saanud võitlejad.

«Vaadake, kui hästi treenitud olid Kiievis tegutsenud inimesed. Nagu me teame, koolitati neid nii naaberriikides Leedus ja Poolas kui ka Ukrainas asuvates baasides,» sõnas Putin pressikonverentsil.

«Neid koolitasid välja eriüksused. Miks te arvate, et Krimmi omakaitseväelased peaksid kehvemad olema?» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles