Läti seimiliige: Vene vägede sissetungis Krimmi pole kahtlust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi parlamenti valvavad venemeelsed vabatahtlikud ei meenuta kuidagi neid üksusi, mis piiravad Ukraina sõjaväeosi ning kuuluvad Krimmi väitel samuti omakaitsevägede hulka.
Krimmi parlamenti valvavad venemeelsed vabatahtlikud ei meenuta kuidagi neid üksusi, mis piiravad Ukraina sõjaväeosi ning kuuluvad Krimmi väitel samuti omakaitsevägede hulka. Foto: SCANPIX

Sisuliselt mitte ühelgi sõjaväeeksperdil ei ole enam kahtlust, et Ukrainale kuuluvale Krimmi poolsaarele tunginud raskerelvastuses väed on Vene väed, ütles Läti parlamendi Euroopa asjade komisjoni juht Zanda Kalniņa-Lukaševica tänasel parlamendiistungil.
.


«Vene föderatsiooni sõjaliste eraldusmärkideta relvastatud üksused kontrollivad endiselt Krimmi, mis on Ukraina lahutamatu osa,» ütles ta ja lisas, et Krimmis on Vene relvajõudude eriüksused ja Vene sõjaväe numbrimärkidega masinad.

«Sisuliselt ükski sõjaväeekspert ei kahtle enam, et Krimmi on tunginud Vene relvajõudude üksused.»

Kalniņa-Lukaševica süüdistas Venemaad oma rahvusvaheliste lepingute rikkumises ning viitas muu hulgas 1994. aasta Budapesti memorandumile ja 1997. aastal Ukrainaga allkirjastatud sõpruse, koostöö- ja partnerluslepingule.

Läti rahvaesindajad arutavad täna seimi ametliku seisukohta Vene vägede Ukrainasse tungimise küsimuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles