Madridi terrorirünnakust möödub kümme aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks 2004. aasta pommiplahvatustes lõhki rebitud rongidest Atocha rongijaama lähedal.
Üks 2004. aasta pommiplahvatustes lõhki rebitud rongidest Atocha rongijaama lähedal. Foto: SCANPIX

2004. aastal toimunud ja 191 inimelu nõudnud Hispaania ajaloo veriseimast terrorirünnakust. möödub homme kümme aastat.

Madridi linnalähirongides korraldatud pommiplahvatustes hukkus kokku 191 inimest ja vigastada sai ligi 2000 inimest, kui neljas tööle tõttavaid inimesi täis rongis lõhkesid kümme seljakottidesse peidetud pommi. 

Kohus on mõistnud pommiplahvatuste korraldamises osalemise eest süüdi kokku 18 inimest. Hispaania seaduste kohaselt ei tohi aga kedagi rohkem kui 40 aastat trellide taga hoida.

Hispaania valitsuse teatel on riik ka kümme aastat pärast rünnakuid endiselt terroristide võimalik sihtmärk. Siseminister Jorge Fernandez Diaz sõnul kujutavad islamiäärmuslased endiselt ohtu. «Me pole ainsad, kuid me oleme nende sihikul,» hoiatas Fernandez Diaz.

Alates 2004. aasta terrorirünnakust on Fernandez Diaze sõnul Hispaanias kinni peetud vähemalt 472 arvatavat islamiäärmuslast. Lisaks riigi julgeolekuteenistusle tegeleb terrorismiohu tõrjumisega hinnanguliselt 1800 politseinikku ja terrorismivastase võitluse töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles