Leedu kahtlustab Vene kodanikku Vilniuse teletorni rünnakus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusaastaehteis Vilniuse teletorn.
Uusaastaehteis Vilniuse teletorn. Foto: SCANPIX

Leedu kohus otsustab täna, kui kauaks jätta vahi alla 1991. aasta Vilniuse teletorni ründamises kahtlustatav Vene kodanik.
 


1968. aastal sündinud mees oli seotud Vilniuse teletorni ründamisega, ütles prokurör Gintautas Paškevičius kohtus ajakirjanikele.

Paškevičiuse sõnul on tegemist Vene Kaliningradi oblasti elanikuga, kelle suhtes väljastati 2013. aastal vahistamismäärus.

Paškevičius ütles, et ta ei ole kursis kahtlustatava kinnipidamise asjaoludega, kuid avaldas, et Vene kodanik viibis Leedus eraelulistel põhjustel.

Süüdistajad soovivad jätta mehe vahi alla kolmeks kuuks.

Peaprokuröri kantselei teatel peeti Vene kodanikust kahtlustatav kinni kolmapäeva õhtul Panemunė piiripunktis. Süüdistajad ei ole mehe isikut avaldanud, kuid mitteametlikel andmetel on kahtlustatava nimi Juri Mel.

1991. aasta 13. jaanuari ööl hukkus Nõukogude armee ja miilitsa eriüksuste katses vallutada Vilniuse teletorn ja ringhäälinguhoone 14 inimest, sajad said vigastada.

Kohtuasja raames on esitatud kahtlustus 79 Vene, Valgevene ja Ukraina kodanikule, kelle suhtes on väljastatud Euroopa vahistamismäärus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles