Gorbatšov: Krimmi referendum on rõõmus sündmus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude Liidu viimane riigijuht Mihhail Gorbatšov 2011. aastal.
Nõukogude Liidu viimane riigijuht Mihhail Gorbatšov 2011. aastal. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu viimane riigijuht Mihhail Gorbatšov peab Krimmi referendumit Venemaaga ühinemiseks rõõmsaks sündmuseks ja toetab president Vladimir Putini kurssi Ukraina küsimuses.


Uudisteportaalis slon.ru avaldatud kommentaaris sõnas Gorbatšov, et referendum pakkus Krimmi elanikele valikuvabadust ja peegeldas õiglaselt nende tahet.

Pühapäevane referendum näitas tema sõnul, et inimesed tahtsid tõepoolest Venemaa koosseisu naasta ja tegemist oli õnneliku sündmusega.

Gorbatšov lisas, et Krimmi referendum on eeskujuks Ukraina idaosa venekeelsele elanikkonnale, kes peaks samuti ise oma saatuse üle otsustama.

Gorbatšov on varem väljendanud kahetsust, et ei suutnud ära hoida Nõukogude Liidu lagunemist. Ta on kritiseerinud Putini autoritaarset poliitikat, kuid ütles täna, et toetab tema kurssi Ukraina kriisis.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles