Senaator McCain: Moldova ja Läti võivad olla järgmised

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator John McCain.
Senaator John McCain. Foto: SCANPIX

USA Arizona osariigi senaator John McCain hoiatas, et pärast Krimmi võib Venemaa president Vladimir Putin laiendada oma agressiooni ka teistesse Euroopa piirkondadesse, eelkõige Moldovasse ja Lätti.

«Moldova on riik, millel järgmisena silma peal hoida,» rääkis vabariiklasest senaator eile Fox News'ile. Ta märkis, et Moldova teeb tõenäoliseks sihtmärgiks asjaolu, et riik ei ole NATO liige ning seal (Transnistrias) viibib juba praegu märkimisväärne hulk Vene sõdureid.

Samuti mainis ta, et sealt on juba kosta nö abipalumisi Venemaa suunas – sarnaseid provokatsioone nendele, mida näeme Ida-Ukrainas. Lätit nägi ta võimaliku järgmise sihtmärgina samadel põhjustel - sealne suur venelaste hulk võimaldaks Venemaal taas rääkida vajadusest kaitsta rahvuskaaslasi.

McCain meenutas ka, et Ida-Ukraina ümbruses viibivad endiselt Vene väed, mistõttu ei ole agressiooni jätkumine ka seal välistatud. Samuti nentis ta, et Krimmi poolsaare sündmused võivad võtta veelgi vägivaldsemaid pöördeid. «Ma ei oska öelda, kui kaugele ta võib minna. See sõltub USA ja Euroopa vastusammudest, mis on seni olnud uskumatult nõrgad,» kommenteeris senaator Venemaa järgmiste käikude kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles