Täna südaööl sõlmitakse Inglismaal esimesed geiabielud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter McGraith ja David Cabreza kavatsevad olla esimeste paaride hulgas, kes täna öösel abielu sõlmivad.
Peter McGraith ja David Cabreza kavatsevad olla esimeste paaride hulgas, kes täna öösel abielu sõlmivad. Foto: SCANPIX

Täna asusid Inglismaa ja Walesi geid ja lesbid rõõmuga keskööd ootama, sest siis saab seaduslikuks samasooliste abielu.

Mitmed paarid kavatsevad uuest seadusest kohe kasu lõigata ja abielluvad laupäeva esimestel minutitel, kirjutab uudisteagentuur AFP. Samasooliste abielu lubav seadus sai parlamendi heakskiidu möödunud aastal.

Tsiviilpartnerlus on riigis olnud seaduslik 2005. aastast alates ja abielu mingeid ligaõigusi kaasa ei too – näiteks lapsendamisõigus anti samasoolistel paaridele juba 2002. aastal. Aktivistid nõudsid sellest hoolimata heteroseksuaalsete paaridega võrdseid õiguseid.

«Me ei tahtnud seni abielluda, kuni see poleks olnud selline abielu, mis võiks olla mu emal ja isal või teistel meestel-naistel,» sõnas 37-aastane Teresa Millward uudisteagentuurile AFP. Tema abiellub homme oma tüdruksõbra Helen Brearley’ga, kellega nad on koos olnud 11 aastat. Mõlemad kannavad pruutkleiti ja Brearley’i isa toob nad käevangus korraga altari ette.

Peter McGraith ja David Cabreza kavatsevad aga olla esimeste paaride hulgas, kes täna öösel abielu sõlmivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles