Moskva: ühist plaani Ukraina kriisi lahendamiseks ei ole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid Krimmis.
Vene sõdurid Krimmis. Foto: SCANPIX

Hoolimata jätkuvatest konsultatsioonidest suurima külma sõja järgse ida-lääne vastasseisu lahendamiseks on Moskva ja Washingtoni vahel võimaluste osas Ukraina kriisi ületamiseks endiselt arvestatavad erimeelsused, teatas laupäeval Vene välisministeerium.

«Ühtset plaani ei ole,» ütles Vene asevälisminister Sergei Rjabkov uudisteagentuuri RIA Novosti teatel. «Meie vaated olukorrale on erinevad. Meie arutelud kätkevad ideedevahetust, kuid ühtsest lähenemisest rääkida ei saa.»

Rjabkovi sõnul on poolte erinevused põhimõttelised, kuid otsitakse ühisosa, mis oleks aluseks kriisi lahendamisele.

«Ühist lähenemist hetkel ei ole, see pole võimalik fundamentaalsete erinevuste tõttu. Otsime ühisalust, mis oleks mõistlik ja tasakaalustatud ning mida oleks võimalik pakkuda ukrainlastele, kõigile Ukraina poliitilistele jõududele ning mille kaalumisel tuleb kaasata kõik Ukraina regioonid,» ütles Rjabkov uudisteagentuuri Interafx teatel.

Rjabkov lisas, et Moskva ei kavatse laiendada nimekirja lääneriikide kodanikest, kelle vastu rakendataks sanktsioone vastuseks USA ja Euroopa Liidu analoogilistele sammudele.

«Meil pole kavas kopeerida iga kord seda, mida meie USA ja ELi kolleegid teevad, sugugi mitte alati arukalt ning vahel endale kahjulikult,» ütles Vene asevälisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles