Bahreini kohus mõistis 16 šiiiti eluks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Bahreini kohus mõistis pühapäeval 16 šiia moslemit eluks ajaks ning kaks 10 aastaks vangi rünnaku eest pealinna Manama lähedal asuvale külale, kus sai vigastada kaks politseinikku, teatasid allikad.

Sunniitidest valitsejate, kuid šiiaenamusega kuningriigis on šiiitide rahutused kestnud alates 2011. aastast.  Sellega seoses on võimud karmistanud karistusi vägivaldsete kuritegude eest, sh määranud surmanuhtluse või eluaegse vanglakaristuse.

Pühapäeval süüdimõistetuid karistati «Molotovi kokteilide omamise ning nendega politseinike ründamise» eest märtsi alguses šiiitide Athari külas, teatasid allikad.

Samuti süüdistati neid «siseministeeriumi sõiduki süütamise» ning «loata meeleavaldusest osavõtmise» eest.

Bahrein, mis on USA 5. merelaevastiku kodusadamaks, on pärast kolme aastat šiiitide juhitud mässu lõhestunud. Alates 2011. aasta veebruarist on ülestõusudes hukkunud 89 inimest, teatas Rahvusvaheline Inimõiguste Föderatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles