Iisraeli ekspeaminister mõisteti kohtus süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehud Olmert kohtus.
Ehud Olmert kohtus. Foto: SCANPIX

Tel Avivi kohus mõistis Iisraeli endise valitsusjuhi Ehud Olmerti süüdi pistisevõtmises.

Ringkonnakohus mõistis 2006. aastal Ariel Sharoni järel Iisraeli peaministriks saanud Olmerti süüdi Jeruusalemma kinnisvaraprojektiga seotud korruptsiooni tõttu ajal, kui Olmert oli veel Jeruusalemma linnapea.  

68-aastase Olmerti karistus pole veel selgunud, kuid Iisraeli meedia teatel võib ekspeaministrit ja Kadima partei endist liidrit oodata ees mitmeaastane vanglakaristus.

2009. aasta valimiste järel peaministri kohalt lahkunud Olmert on ka varem korduvalt korruptsioonikahtlusega võimude huviorbiiti sattunud, kuid on ise kõiki süüdistusi eitanud.

Varem on Olmertit süüdistatud näiteks suurte rahasummade vastuvõtmises USA päritolu ärimehelt Morris Talanskylt, mida endine valitsusjuht kasutas väidetavalt enda tarbeks. Politsei on viidanud ka Rishoni reisifirma afäärile ja kahtlastele Olmerti perereisidele, mille maksid väidetavalt kinni juudiriigi maksumaksjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles