Poola tahab kaht NATO brigaadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AWACS luurelennuk tõusmas Geilenkircheni baasist.
AWACS luurelennuk tõusmas Geilenkircheni baasist. Foto: SCANPIX

Poola välisminister Radosław Sikorski avaldas täna pärast kohtumist Saksa ja Prantsuse kolleegiga soovi, et NATO paigutaks kaks brigaadi, vahendas ajalehe Frankfurter Allgemeine veebileht.


Ühes brigaadis on kuni 5000 sõdurit.

NATO riikide välisministrid arutavad täna Brüsselis üha ähvardavamalt käituva Venemaa tegevuse tõttu meetmeid idapoolsete liikmesriikide julgeoleku tugevdamiseks, vahendas uudisteagentuur AFP.

Krimmi annekteerimise ning Vene vägede Ukraina piirile koondamise järel ei ole allianss välistanud võimalust rajada Balti riikidesse alalised sõjaväebaasid.

Seni on NATO liikmesriigid leppinud kokku Balti õhuturbe tugevdamises.

USA saatis Eesti palvele reageerides ajutiselt Balti riikide õhuruumi turvama veel kuus hävitajat lisaks juba Leedus paiknevale neljale hävitajale, mis valvavad Balti riikide õhuruumi rotatsiooni korras. Lisaks saatsid Ühendriigid Poolasse õppustele veel 12 hävituslennukit F-16 ja 300 sõdurit.

Prantsusmaa on teatanud valmisolekust saata Balti õhuturbemissioonile neli lisahävitajat, Suurbritannia teinud ettepaneku saata aprilli lõpust õhuturbemissioonile hävitaja Typhoon.

Balti õhuruumi turvamiseks on lubanud hävitajaid saata ka Taani ja Saksamaa.

NATO saatis hiljuti Rumeenia ja Poola kohale kaks luurelennukit AWACS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles