Ukraina julgeolekuteenistus pidas kinni «Vene provokaatori»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA allkirjastas miljardi dollari suuruse laenugarantii Ukrainale.
USA allkirjastas miljardi dollari suuruse laenugarantii Ukrainale. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas eile vene mehe tabamisest, kes uurijate kinnitusel plaanis Kiievis rünnakut.

SBU teatel peeti kinni Ukrainas keelustatud ekstremistliku Vene erakonna Euraasia Partei noorteühenduse juht Oleg Bahhtijarov, kes väidetavalt kavandas rünnakut Kiievis asuvatele parlamendi- ja valitsushoonetele.

Julgeolekuteenistuse teatel väitis Bahhtijarov, et on Kiievis mittetulundusorganisatsiooni aktivistina. SBU andmetel oli ta värvanud rünnakus osalema umbes 200 inimest, samuti oli ta varunud Molotovi kokteile ja teisi vahendeid provokatsiooni korraldamiseks.

«O. Bahhtijarov lubas igale rünnakus osalejale tasuks kuni 500 dollarit sularahas,» lisas SBU, mille andmetel oli rünnaku eesmärgiks destabiliseerida olukorda riigis 25. mail toimuvate presidendivalimistega seoses.

Väidetavalt oli Bahhtijarov, keda Ukraina julgeolekutöötajad endiselt üle kuulavad, sõlminud mitme Vene telekanaliga ka kokkulepped, et viimased saavad videomaterjali rünnakute kohta, mida saaks propaganda eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles