Päästjad likvideerisid kaht suuremat kulupõlengut

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng.
Kulupõleng. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kulupõlengute aeg kogub üha tuure, eile oli juba kaks suuremat kulupõlengut, millest üks süttis järelevalveta jäetud lõkkest.

Kell 11 said päästjad väljakutse Häädemeeste valda Arumetsa külla, kus korraga oli kaks sündmust. Ühel pool teel põles vana mahajäetud laudahoone ning selle ümber kulu ning laudast ligi pool kilomeetrit eemal oli teine kulupõleng ligikaudu kuuel hektaril.

Päästjad kustutasid tulekahju, laut hävis tules suures osas, esialgsel hinnangul sai laudapõleng alguse lahtise tule allikast.

Kulupõlengu puhul olid lähedal mets ja hooned, päästjad hoidsid ära tule leviku.

Eile kell 16.23 teatati häirekeskusele, et Viljandi maakonnas Suure-Jaani vallas Kõidama külas süttis järelvalveta jäetud lõkkest oksahunnik (17x4m), sellest omakorda kulu ühe hektari ulatuses ja kõrvalhoone katus poole meetri ulatuses.

Ida-Virumaal käisid päästjad möödunud ööpäeval kustutamas kulupõlenguid kuuel korral, neist suurim põleng leidis aset Narva linnas, kus põles 500 ruutmeetri ulatuses. Ülejäänud kulupõlengud olid väiksemamõõtmelised.

Päästeamet tuletab meelde, et kulu põletamine on seadusega keelatud ja rahatrahviga karistatav tegevus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles