Venemaa rahvaesindaja soovib moraalipolitsei loomist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa rahvaesindaja Peterburis Vitali Milonov
Venemaa rahvaesindaja Peterburis Vitali Milonov Foto: SCANPIX

Venemaa rahvaesindaja Peterburis Vitali Milonov, kes seisis ka vastuolulise homopropaganda keelustamise seaduse taga, kutsus kolmapäeval üles moraalipolitsei loomisele, mille ülesanne oleks korrale kutsuda inimesi, kes rikuvad «traditsioonilisi väärtusi».

«Minu kontseptsiooniks on moraalipolitsei loomine, kes kutsuks korrale väärkäitujaid, kes on ohuks moraalile ja traditsioonilistele väärtustele,» ütles Milonov.

Milonov oli ka 2012. aastal Peterburis jõustunud alaealistele homopropaganda tegemise keelustamise seaduse taga, mis kirjutati möödunud aastal üleriigiliseks seaduseks president Vladimir Putini poolt.

Milonovi sõnul tuleks moraalipolitsei moodustada hingeliselt tervetest inimestest, kes «hindavad Venemaa traditsioonilisi tõekspidamisi ilma roiskunud liberaalsete väärtusteta».

Moraalipolitsei ülesandeks oleks laste kaitsmine homode eest.

«Lapsi peab kaitsma liiderlikkuse, homopropaganda, asotsiaalsete eluviiside ja sektide eest,» ütles poliitik.

Milonovi sõnul esitas ta vastavasisulise ettepaneku ametlikult siseminister Vladimir Kolokoltsevile.

«Muidugi ei vaheta nad välja regulaarpolitseid, kuid neil peab olema õigus trahvi teha, registreerida ja sekkuda õigusrikkumistesse vastavalt kehtestatud kriminaalseadustikule,» lisas rahvasaadik.

Moraalipolitsei tegutseb praegu näiteks ka Iraanis ja Saudi Araabias, kus selle ülesandeks on erinevate islamiseaduste täitmise jälgimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles