Leedu apellatsioonikohus mõistis terrorirünnaku kavandamises süüdistatud naise õigeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorismis süüdistatud Egle Kusaite.
Terrorismis süüdistatud Egle Kusaite. Foto: SCANPIX

Leedu apellatsioonikohus mõistis terrorirünnakute kavandamises süüdi tunnistatud Egle Kusaite täna kõigis süüdistuspunktides õigeks.
 


«Ta ei sooritanud midagi, mis oleks olnud kuritegu või kriminaalkuritegu,» ütles kohtunik Linas Siuksta.

Vilniuse kohus tunnistas eelmisel aastal Kusaite süüdi terrorirünnakute kavandamises ja mõistis talle kümnekuulise vanglakaristuse, mille naine oli aga juba eeluurimise all viibides ära istunud.

Kohtuotsuse vaidlustasid nii Kusaite kui prokurörid. Prokurörid nõudsid Kusaitele algselt kümneaastast vangistust, kinnitades, et naisel on sidemed islamiäärmuslastega, ta on saanud väljaõppe lõhkeseadeldiste valmistamise ja õhkimise alal ning ta on saanud rünnakute korraldamiseks raha välismaalt. Hiljem nõudsid nad Kusaitele kaheaastast tingimisi vangistust.

Kusaite nõudis aga enda täielikku õigeksmõistmist.

Kusaite võeti kinni 2009. aasta 29. oktoobril Kaunase bussijaamas. Süüdistuste kohaselt olevat ta tahtnud sõita Tšetšeeniasse, et end siis ühe sõjalise objekti juures õhku lasta.

Kusaite väitel olid talle esitatud süüdistused fabritseeritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles