CNN: Malaisia kadunud lennuk võis meelega vältida Indoneesia õhuruumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CNN:Malaisia kadunud lennuk võis meelega vältida Indoneesia õhuruumi. Pildil poiss mängimas lennu MH370 mälestusüritusel lennuki kujulise õhupalliga
CNN:Malaisia kadunud lennuk võis meelega vältida Indoneesia õhuruumi. Pildil poiss mängimas lennu MH370 mälestusüritusel lennuki kujulise õhupalliga Foto: SCANPIX

USA meediakanali CNN poolt intervjueeritud Malaisia valitsusallikas sõnas, et Malaysia Airlinesi lennuk võis meelega vältida Indoneesia õhuruumi ja radareid.

Allika sõnul 8. märtsil Kuala Lumpurist Pekingisse teel olnud lend MH370 võttis järsku suuna lõunasse ning siis kadus Malaisia läänerannikul sõjaväeradari ekraanidelt.

Radariandmete uurimine näitas, et esmalt võttis lennuk kursi põhja, vältides Indoneesia õhuruumi ning siis suundus lõunasse India ookeani suunas.

Allika sõnul võisid piloodid valida pikema lennutee, et lennukit ei oleks radaritel näha.

USA lennundusekspert Miles O´Brien on veendunud, et kadunud lennukit juhtis kogenud piloot, kes tundis piirkonna õhuruumi ning teadis, kuidas lennata radareid vältides.

Malaisias on kadunud Boeing 777-200 otsingud karmi kriitika osaliseks saanud, kuna lennuki saatuse kohta puuduvad siiani kindlad andmed. 

Malaisia võimud teatasid möödunud nädala laupäeval, et lennuki kadumisega seoses käivitati ametlik uuring. Tavaliselt ei käivitata sellist uuringut enne, kui on leitud lennuki vrakk.

Malaysia Airlinesi lennuki otsingutes osalevad lisaks Malaisiale veel mitmed riigid. Abi on palutud Austraalia, USA, Hiina, Suurbritannia ja Prantsusmaa lennundusasjatundjatelt.

Uurijate sõnul viitavad senised andmed, et piloodid muutsid meelega kurssi, kuid selle põhjus või motiiv ei ole teada.

Seni ei ole loobutud ka teooriast, et lennuki kadumise taga võib olla inimlik tegur või tehniline rike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles