Pildid: Venemaa-meelsed väljaastumised Ukraina linnades

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tekkisid Ukraina mitmes linnas pinged kui Venemaa-meelsed korraldasid mässu ja vallutasid mitu valitsushoonet.

Ukraina presidendi kohusetäitja Oleskandr Turtšinov kutsus julgeolekujuhid selle tõttu erakorralisele nõupidamisele ning jättis ära tänaseks planeeritud Leedu visiidi, edastab AFP.

Venemeelsed hõivasid Donetskis, Luganskis ja Harkivis oblastivalitsuse hooneid ning ründasid märulimiilitsat. Kokkupõrgetes sai mitu inimest vigastada.

Donetskis kogunes Vene lippe lehvitama paartuhat inimest, kellest umbes 50 murdsid läbi miilitsate piiramisrõnga ning tungisid valitsushoonesse.

«Donetsk on Venemaa linn. Me peame saama hääletada nagu Krimmis. NATO võib p****e sõita!» hüüdsid meeleavaldajad.

Ukraina julgeolekuallikad teatasid, et möödunud nädalalõpul võeti kinni 15 isikut, kes tahtsid korraldada relvastatud pöörde Luganskis. Arreteeritutelt leiti sadu relvi, käsigranaate ja süütepudeleid.

Ukraina praeguse valitsuse vastu suunatud meeleavaldused on jätkunud Ida-Ukrainas alates president Viktor Janukovõtši tagandamisest ja tema põgenemisest Venemaale.

Ukrainas lisab pinget asjaolu, et Vene väed on nende kahe riigi piiri juures. USA luure andmetel on Venemaa-Ukraina piiril umbes 40 000 Vene sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles