Video: venemeelsed sundisid ukrainameelseid läbima «häbikadalippu»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed sundisid ukrainameelseid läbima «häbikadalipu»
Venemeelsed sundisid ukrainameelseid läbima «häbikadalipu» Foto: SCANPIX

Venemaa meelsed alandasid möödunud pühapäeval Harkivis gruppi Ukraina praeguse valitsuse pooldajaid.

Venemaa meedia  ristis selle «häbikadalipu» läbimiseks, edastab Life News.

Venemaa andmetel läbisid «kadalipu» Ukraina paremäärmusliku Paremsektori esindajad, keda sõimati räigete sõnadega ja sunniti põlvili liikuma.

Lehekülg obozrevatel.com tsiteeris juhtunut pealt näinud Irina Kolokolovat, kelle sõnul oli tegemist tavaliste ukrainlastega, kes lihtsalt toetavad Ukraina ühtsust.

Väidetavalt tekkis olukord siis, kui grupp ukrainlasi lahkus Harkivis toimunud Ukraina praeguste võimuesindajate toetuseks korraldatud kontserdilt. Grupp venemeelseid ründas neid.  

«Suur grupp Venemaa toetajaid ründas Ukraina meelseid pisargaasi ja muude käepäraste vahenditega. Ukraina ühtsuse toetajatele sõna otseses mõttes tungiti kallale. Siis sunniti neid läbima venemeelsete inimahelat üsna alandaval viisil,» kirjeldas Kolokolova Facebookis.

Sellest pani Youtube`i video isik, kes kasutab nime Wish Master.

«Paremsektori liikmed roomavad läbi «häbikadalipu» kui märulimiilits kaitseb neid rahva viha eest,» on video juures tekst.

Venemaa meelsed nõudsid oma väljaastumisega Harkivis rahvahääletust, milles hääletataks, kas Ukraina tuleks muuta liitriigiks. Eesmärgiks oleks Ukraina jagamine kaheks osaks nii, et ida- ja lõunaosas asuks Venemaaga liidus olev ala.

Venemaa meelsed aktivistid vallutasid möödunud nädalalõpul Harkivis ka oblastivalitsuse hooneid ja panid sinna Venemaa lipu.

Eilseks olid nad sealt lahkunud ja lipp maha võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles