Pärnits: Eesti tööstusel läheb hästi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Pärnits
Ülo Pärnits Foto: Peeter Langovits

Suurettevõtja Ülo Pärnitsa sõnul on Eestis palju väga hästi töötavaid ettevõtteid ja transiit on küll oluline, kuid mitte ainus leivateenimise moodus.

Pärnits ütles, et oma kogemuse põhjal ei saa ta öelda, et Eestis poleks võimalik äri ajada. Ta on osaline neljas puidutööstus- ja ühes metallitööstusettevõttes, mille tööde maht kasvas esimesel poolaastal 22 protsenti. Hästi läheb ka energeetikafirmal ja suurel kinnisvaraprojektil Ülemiste City.

Ta nimetas edukate tootmistena veel E-Profiili ja Balti Laevaremonditehast, kus tellimusi mitme aasta jagu ette.
«Sellest on muidugi kahju, et oleme oma suhted Venemaaga ära osanud rikkuda, aga öelda, et transiit on Eesti ainus väljund, on ka liialdus. Mis halbadesse suhetesse suure naabriga puutub, siis mina näen selles eelkõige turvalisusriski, mistõttu poliitikud peaks tõesti probleemiga tõsiselt tegelema,» rääkis Pärnits.

Eesti geograafiline asend on ettevõtja sõnul suur väärtus, mida tuleks õigesti kasutada, kuid vähem väärtuslik pole ka näiteks meie mets.

Psühholoogina valutab Pärnits südant Eesti inimressursi pärast. Just inimeste suutlikkusest, oskustest ja tahtest tööd teha sõltub tema sõnul riigi edukus. «Kui andekad noored ära lähevad, leiab aset teatud piirkondade kolgastumine. Hea, kui nad kunagi tagasi tulevad, aga paljud ei tulegi. Ja asemele pole meil inimesi kusagilt võtta,» lausus ta.

Pärnitsa sõnul panevad teda sageli imestama tuntud inimeste meedias väljaöeldud karmid järeldused majanduse kohta stiilis «kinnisavaraturg madalseisus veel kümme aastat» või «sügisel läheb verevalamiseks», sest need on sageli täiesti argumenteerimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles