Prostituutide röövija pidas end heategijaks

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Kozak.
Deniss Kozak. Foto: Peeter Langovits

Prostituute röövinud Deniss Kozak võiks kandideerida aasta rumalaimaks kurjategijaks. Mida muud arvata röövlist, kes võtab ohvritega ühendust isiklikult telefoninumbrilt ja jätab kuriteokohale maha terve isikliku DNA panga – kasutatud kondoomid ja suitsukonid.

Deniss Kozak (22) ei ole klassikaline kurjategija. Tal oli korralik töökoht rahvusvahelises logistikaettevõttes. Kodu Maardus. Eesti suurimal rahvaspordiüritusel, SEB Sügisjooksul mahtus ta viimati kümne kilomeetri distantsil  esimese tuhande lõpetaja piirimaile.

Kui Postimees kolm aastat tagasi kutseharidusest kirjutades Lasnamäe mehhaanikakooli külastas, oli kinnisvara hoolduse eriala kolmanda kursuse õpilane Kozak üks aktiivsemaid arvamuse avaldajaid.

Kozak arvas, et jääb tabamatuks. Ta lootis ohvrite - lõbunaiste – soovimatusele politseisse pöörduda. Arvestades, et ta ühele ohvritest andis sõna otseses mõttes elu keretäie ja peksis kaheksandat kuud raseda naise veriseks, oli see sulaselge naiivsus.

Umbes kaks nädalat pärast tema esimest röövi võeti Kozak kinni. See juhtus täpselt õigel hetkel – siis, kui Kozaki kuritegelikust käitumisest oli saamas muster. Nagu noormees hiljem väitis, ajendas teda röövidele üllas soov – näidata lõbutüdrukutele, et nende töö ei ole turvaline ja nad peaksid naasma pereväärtuste juurde.

Kõik algas tavalisest korterlõbumaja külastamisest.

Mis edasi sai, loe Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles