USA rahandusminister: Venemaale võidakse kehtestada lisasanktsioone

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacob Lew
Jacob Lew Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama sõnul võidakse Venemaale kehtestada lisasanktsioone kui Ukraina olukord muutub kriitilisemaks.

Obama pidas Venemaa suhtes nõu Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga telefoni teel ning selgitas, et lääs peaks Venemaa suhtes kaaluma lisasanktsioonide rakendamist, edastab AFP.

Venemaad hoiatas uute sanktsioonide eest ka USA rahandusministeerium. USA rahandusminister Jacob Lew kohtus eile Washingtonis Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Maailmapanga kevadnõupidamisel Venemaa rahandusministri Anton Siluanoviga.

Kaks riigimeest vestlesid Ukraina teemal.

Lew sõnul võidakse Venemaale lisasanktsioone kehtestada kahel põhjusel: jätkuv kriitiline olukord Ukrainas ning võimaliku kaubanduslepingu sõlmimine Iraani ja Venemaa vahel.

«Ükskõik milline kaubandusleping Iraani ja Venemaa vahel sõlmitakse võib see Venemaale kaasa tuua lisasanktsioone,» teatas USA rahandusminister.

NATO andmetel on Venemaa-Ukraina piiri juures umbes 40 000 sõdurit, kes käsu saades võivad kohe liikuda Ukrainasse.

Briti brigaadikindrali Gary Deakini sõnul on tegemist äkkrünnakuteks valmis olevate sõjaliste üksustega.

Deakin lisas, et NATO ei plaani saata sellesse sõjalisse liitu mitte kuuluvasse Ukrainasse oma väeüksusi.

NATO on püüdnud rahustada olukorda ja liitlasi sellega, et on suurendanud Ida-Euroopas hävituslennukite arvu.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles