Moskvas kogunes Kremli-vastasele meeleavaldusele 5000 inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-vastane meeleavaldus Moskvas
Kremli-vastane meeleavaldus Moskvas Foto: SCANPIX

Venemaa pealinnas Moskvas kogunes täna umbes 5000 inimest, kellest mõned lehvitasid Ukraina lippe, et protestida meediavabaduse piiramise vastu valitsuse poolt.

Viimaste nädalate jooksul on Kreml tagandanud veebilehe Lenta.ru peatoimetaja ning võtnud ühe iseseisva telekanali eetrist maha, vahendas Business Insider.

Meeleavaldust jälgis suur hulk politseinikke ning protestijad kuulasid kõnesid, mis mõistsid Moskva käigud hukka. «Venemaa peamine probleem on valetamine. See probleem viis sõjani Ukrainaga ja Venemaa isoliseerimiseni ülejäänud maailmas,» sõnas Igor Jakovenko, kes on endine Venemaa ajakirjanike ühenduse esimees ja üks meeleavalduse organiseerijatest.

Kreml eitab tsenseerimist ja meedia survestamist. Enamik venelasi toetab Venemaa poliitikat Ukraina suunal ning Krimmi annekteerimine on uuringute andmetel president Vladimir Putini populaarsust tõstnud.

Märtsis blokeerisid Vene võimud ligipääsu Kremli-vastaste Aleksei Navalnõi ja Garri Kasparovi blogidele ning teistele veebilehtedele, kus opositsiooniliidrid arvamust avaldavad. Enne seda võeti Venemaal vastu seadus, mis lubab keelata ligipääsu veebilehtedele, kus kutsutakse üles meeleavaldustele, millel pole valitsuse luba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles