Vene hävitaja tiirutas Mustal merel USA sõjalaeva lähedal

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA sõjaväeametnik teatas täna, et üleeile kasvatas Mustal merel pingeid Vene hävituslennuk, mis möödus 90 minuti jooksul korduvalt Ühendriikide sõjalaevast.

Anonüümseks jääda soovinud ametnik ütles uudisteagentuurile AP, et Vene lennuk möödus USA laevast USS Donald Cook’ist 900 meetri raadiuses ning umbes 150 meetri kõrgusel. Komandörid pidasid sellist käitumist provokatiivseks ja rahvusvaheliste lepingutega vastuolus olevaks ning saatsid seetõttu hävitajale mitu päringut ja hoiatust.

Ametniku sõnul ei paistnud lennuk relvastatud olevat ning polnud ka ohtu, et ohusõiduk oleks laevaga kokku puutunud. Laupäeva õhtul Vene hävitaja poolt tehtud käigud lõppesid vahejuhtumita.

Ta lisas, et ka üks Vene sõjalaev on USS Donald Cook’i jälginud ning pidevalt nägemisulatuses olnud.

USS Donald Cook viibib praegu Rumeenia lähedal rahvusvahelistes vetes. Laev saadeti Mustale merele 10. aprillil Ukrainas valitseva rahutu olukorra tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles