Ukraina patriarhi sõnul kukub vaenlase Venemaa rünnak läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriarh Filaret.
Patriarh Filaret. Foto: SCANPIX

Venemaa on vaenlane, kelle rünnak Ukrainale on nurjumisele määratud, ütles laupäeval teravasõnalises pöördumises Ukraina õigeusu kiriku patriarh Filaret.

Usujuhi hinnangul on nende rahuarmastava riigi vastu ebaõiglaselt ja pahatahtlikult külvatud vaenulikkust ja viha. Patriarh lubas ühtlasi, et kurjus võidetakse.

«Riik, mis andis tagatise meie territoriaalsele terviklikkusele, on korda saatnud rünnaku. Jumal ei saa olla kurjuse poolel ja seepärast on Ukraina rahva vaenlase rünnak nurjumisele määratud,» ütles Filaret oma pühadekõnes.

Filaret on Kiievi patriarhaadi Ukraina õigeusu kiriku patriarh olnud alates 1990-ndate algusest, mil Kiievi patriarhaat Moskva patriarhaadist lahku lõi.

Patriarh hoiatas juba detsembris, et vägivalla jätkumine Kiievis võib viia tsiviilkonfliktini, ning kutsus valitsust üles allkirjastama lepet Euroopa Liiduga.

Vene õigeusu kiriku pea patriarh Kirill palus oma laupäevases pühadekõnes rahu, et riikide head suhted oleks võimalik taastada.

«Täna me palvetame eriti Venemaa ja Ukraina kodanike eest, et rahu naaseks inimeste südametesse,» kõneles Kirill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles