Vene kaitseministeerium andis välja skandaalsete kuupäevadega Krimmi tagastamise medali

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Medal Krimmi tagastamise eest.
Medal Krimmi tagastamise eest. Foto: Wikipedia

Venemaa kaitseministeerium kinnitas juba 21. märtsil uue medali Krimmi tagastamise eest, medalile märgitud operatsiooni toimumise kuupäevad tekitavad aga mitmeid küsimusi.

Georgi lindi ja Vene lipu värvides lindiga medali ühel küljel võib näha Krimmi poolsaare kujutist ja teisel Krimmi taasühendamise operatsiooni kestvuse kuupäevi, milleks on märgitud 20.02.2014 – 18.03.2014.Varajasele kuupäevale rahvusvahelise õiguse seisukohast adekvaatset selgitust leida ei ole lihtne.
 

Ukraina president Viktor Janukovõtš, keda Venemaa tunnustas ainsa legitiimse riigijuhina tagandati ülemraada otsusega alles 22. veebruaril. Janukovõtš ise põgenes ööl pärast seda.

20. veebruaril leidsid alles aset verised sündmused Kiievi Iseseisvuse väljakul ehk Maidanil.

Uue auraha eeskujuks oli 1944. aastal loodud Krimmi vabastamise medal. Kaitseministeeriumi pressiosakonna andmetel anti esimene selline medal Krimmi peaminister Sergei Aksjonov, medal anti ka mitmetele Vene mereväeastele ja Ukraina eliitüksuse Berkut võitlejatele, kes ühinesid vene vägedega. Medal anti 25. märtsil ka Krimmi poolsaart külastanud Venemaa kaitseministrile Sergei Šoigule.

Rohkem pilte medalist näeb sotsiaalvõrgustikus Facebook grupi Uudiseid Ukrainast vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles