Ekspert: Soome surmalennukis viibinutel oli armuaega vähem kui minut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalmistatud lennuki Comp Air 8 rusud Jämijärvi lennuvälja lähistel metsas.
Omavalmistatud lennuki Comp Air 8 rusud Jämijärvi lennuvälja lähistel metsas. Foto: SCANPIX

Soomes Jämijärvil alla kukkunud lennukis viibinud inimestel oli reageerimiseks aega vähem kui minut, oletas õnnetuste uurimiskeskuse kommunikatsioonijuht Teuvo Arolainen.

«Füüsika abil võib aja välja arvutada, kuid seda oli kümneid sekundeid. Tervet minutit ilmselt mitte,» rääkis ta iltalehti.fi vahendusel.

Arolaineni kinnitusel polnud lennuk ülekoormatud – seal viibis piloot ja kümme langevarjurit. Nii palju oli ka lubatud.

Pühapäeval juhtunud õnnetuses hukkus kaheksa inimest. Ellu jäi kolm inimest, kes pääsesid haiglast koju juba eile. Õnnetust uurivad eksperdid said eile neid küsitleda, vahendas iltalehti.fi.

Viimaste andmete järgi on õnnetuse põhjuseks tehniline rike lennukit üles ja alla suunavas seadmes ning lennuk muutus juhitamatuks. Lennuk pööras nina äkitselt maa poole ja kukkus püstloodis alla.

Lennuki Comp Air 8 vasakpoolsest esiuksest hüppas esimesena välja samas kõrval istunud piloot. Talle järgnesid veel kaks meest. Kõik kolm olid varustatud langevarjudega. Viimane neist hüppas siis, kui lennuk oli juba väga madalal.

Uurimisjuht Ismo Aaltonen rääkis Helsingin Sanomatele, et parempoolne uks, mis avatakse langevarjuritele hüppamiseks, oli lennu ajal kinni.

Kiivritel olnud videokaameratest seekord abi ei olnud, kinnitas Aaltonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles