Šoigu: Venemaa ei plaani rünnata Ukrainat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chuck Hagel
Chuck Hagel Foto: SCANPIX

USA sõnul kinnitas Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu oma USA kolleegile Chuck Hagelile, et Venemaa ei plaani rünnata Ukrainat.

«USA kaitseministri Chuck Hageli ja Venemaa kaitseministri Sergei Šoigu vahel oli telefonikõne. Šoigu kinnitas veelkord, et Venemaal ei ole plaanis Ukrainat sõjaliselt rünnata,» edastas USA kaitseministeeriumi pressiesindaja, kontraadmiral John Kirby AFP vahendusel.

Kirby sõnul arutasid kahe riigi kaitseministrid Ukrainas aina pingestuvat olukorda. Hagel palus Šoigul selgitada, millised on Venemaa huvid Ida-Ukrainas.

Šoigu kinnitas, et Venemaa-Ukraina piiri juures olnud Vene sõjaüksused on pärast möödunud nädalalõpu sõjalisi õppuseid baasidesse tagasi läinud.

Venemaa sõnul olid nad sunnitud seal korraldama sõjalised õppused, kuna Ukraina valitsuse tegevus Ida-Ukrainas oli ohuks.

Šoigu selgitas, et Venemaa saatis üksused baasidesse tagasi, kuna Ukraina võimuesindajad kinnitasid, et Ukraina sõdurid ei kasuta relvastamata tsiviilisikute vastu relvi.

Venemaa kaitseminister lisas, et Venemaa on avatud igasugusele diskussioonile, mis aitab lahendada Ukraina kriisi.

Šoigu arvates on USA ja NATO reageering toimunu suhtes üle paisutatud ning nende tegevus Venemaa piirialade juures ei ole otstarbekas.

USA kaitseministri Hageli arvates ei saa Venemaa sõnu võtta «puhta kullana» ning ta nõudis, et Venemaa lõpetaks sekkumise Ukraina olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles