Põlissoomlaste kohaliku haru juhid kujutasid end veebis natside ja Saddamina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saddam Hussein
Saddam Hussein Foto: SCANPIX

Lääne-Soomes Pietarsaari linnas pidid Põlissoomlaste partei liikmed oma veebilehelt eemaldama karikatuurid, kus erakonna kohalikke juhte oli kujutatud selliste kurikuulsate karakteritena nagu näiteks Saddam Hussein ja natsiohvitser.


Näiteks Saddamina kujutati partei sealse haru endist juhti. Pildid, mis olid veebil rippunud umbes poolteist aastat, võeti maha kohe, kui YLE reporter nende kohta päris.

«Me ei olnud selle kohta enne mingit tagasisidet saanud,» väitis erakonna Pietarsaari haru praegune liider Sari Karlström. «Need olid lihtsalt eneseiroonia, millel polnud midagi pistmist natsismiga. Mina kujutasin end neandertali mehena, mis on selles natsistlikku?»

Karlströmi sõnul pärinesid originaalpildid ühelt Ameerika natsivastaselt plakatilt. Kui põlissoomlased need enda veebile panid, siis eemaldasid nad pildilt kõik äratuntavad natsisümbolid.

Põlissoomlaste piirkondlikult juhile Arto Pihlajamaale tulid sellised pildid siiski üllatusena. «Ma pole sellest juhtumist midagi kuulnud. Ma ise midagi sellist ei teeks,» märkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles