Venemeelsed mässulised ründasid Odessas miilitsa peakorterit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelsed täna Odessas miilitsa peakorterit ründamas.
Kremli-meelsed täna Odessas miilitsa peakorterit ründamas. Foto: SCANPIX

Umbes 3000 venemeelset ründas täna miilitsa peakorterit Ukraina sadamalinnas Odessas, kus kahe päeva eest sai kokkupõrgetes surma 42 inimest.

AFP korrespondendi sõnul karjus hoonet rünnanud rahvahulk «fašistid, fašistid» ning nõudis kokkupõrgete ajal vahistatud omade vabastamist.

Rahva rahustamiseks lasi miilits vabaks ühe venemeelse, kelle väljumisel tervitasid protestijad teda hüüetega: «Hästi tehtud!»

Maaliline enam kui miljoni elanikuga Musta mere sadamalinn Odessa on endiselt šokis pärast reedeseid kokkupõrkeid vene- ja ukrainameelsete protestijate vahel, mis kulmineerusid 38 inimese elu nõudnud põlenguga.

Enamik Odessa ametiühinguhoonesse lõksu jäänud inimestest arvatakse olevate venemeelsed, kes olid end sinna barrikadeerinud.

Mõlemad pooled loopisid üksteise pihta süütepudeleid, kui leegid vallandusid. Tervishoiuametnike sõnul sai 30 inimesele saatuslikuks vingumürgitus, kaheksa hukkusid lootusetus katses põlevast majast põgeneda.

Neljal varasemates kähmlustes hukkunud inimesel olid kuulihaavad.

Odessat pühapäeva külastanud peaminister Arseni Jatsenjuk süüdistas miilitsat saamatuses. Mõlemad protestileerid väljendasid nördimust tuletõrje aeglase tegutsemise pärast.

Kuna antud teemal oli väga palju Postimehe kommenteerimise tingimustele mittevastavaid kommentaare, otsustas Postimees loo kommentaariumi sulgeda.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles