Kanada kehtestas sanktsioonid Venemaa 16 ettevõttele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lipp
Kanada lipp Foto: SCANPIX

Kanada kehtestas sanktsioonid Venemaa 16 pangale ja ettevõttele, millest peamised sanktsioonid on seotud OOO Avia Grupi ja SPM pangaga.

Ülejäänud ettevõtted, mille suhtes sanktsioonid kehtestati, on OOO Akvanika, OOO Avia Grupp Nord, ZAO Zest, Investkapitalbank, Sobinbank, Sahatrans, Stroigazmontaž, STG Grupp (Stroitransgaz), Stroitransgaz Holding, Stroitransgaz-M, OOO Stroitransgaz, OAO Stroitransgaz, IK Abros ja Volga Group.

Ettevõtete nimekiri avaldati pühapäeval Kanada peaministri Stephen Harperi kodulehel. Neile ettevõtetele on sanktsioonid kehtestanud ka USA.

Kanada kehtestas aprillis sanktsioonid kahele Vene pangale ja üheksale Vene ametiisikule, märtsis aga seitsmele Vene ja kolmele Krimmi ametiisikule. Venemaa teatas märtsis omakorda sanktsioonide kehtestamisest 13 Kanada ametiisikule.

Venemaa viis väed Krimmi pärast Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši tagandamist veebruari lõpus ja kuulutas märtsis poolsaare lõplikult Venemaa osaks.

Kanadas elab maailma suuruselt kolmas etniliste ukrainlaste kogukond, mis ulatub 1,2 miljoni inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles