Vene presidendi nõukogu: Venemaaga liitumise poolt oli 15 protsenti krimlastest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odessasse aprilli alguses tehtud grafiti Ukrainast, Krimmist ja Vladimir Putinist.
Odessasse aprilli alguses tehtud grafiti Ukrainast, Krimmist ja Vladimir Putinist. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi nõukogu liikmete andmetel osales märtsis Krimmis korraldatud «referendumil» piirkonna staatuse üle maksimaalselt 30 protsenti kodanikest.

Venemaaga ühinemise poolt hääletas 15 protsenti krimlastest. Niisugused andmed riputati välja Venemaa presidendi tsiviilühiskonna ja inimõiguste nõukogu koduleheküljele, vahendas zn.ua.

Ebamugav uudis korjati ruttu ära, kuid inimõiguslane Svetlana Gannuškina, kes on uurinud Krimmi meeleolusid, rääkis intervjuus telekanalile Kanal 24, et Venemaa häbistas end Krimmi kampaaniaga, kirjutab TSN.Tižden.

«See, mida tehti Ukraina suhtes, on Venemaa niisugune diskrediteerimine, mida ei oleks saanud ükski välisagent välja mõelda ka kõige tormilisema kujutlusvõime korral,» rääkis ta.

Märtsi lõpus rääkis krimmitatarlaste esinduskogu (meclisi) endine liider ja Ukraina ülemraada Batkivštšina fraktsiooni liige Mustafa Džemiljev, et temani jõudnud usaldusväärsetel andmetel osales Krimmis korraldatud «referendumil» 34,2 protsenti valijaist.

Kremli ametlike andmete järgi toetas Krimmi liitumist Venemaaga 97 protsenti valjaist. Just niisugune tulemus viis edasiste sündmusteni kõnealusel poolsaarel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles