Separatistid hoiavad Donetski oblastis pantvangis 24 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm Ukraina julgeolekutöötajat, kelle separatistid möödunud kuul Donetski oblastid vahistasid. Mehed andis venemeelsetele välja nende missiooni ülem.
Kolm Ukraina julgeolekutöötajat, kelle separatistid möödunud kuul Donetski oblastid vahistasid. Mehed andis venemeelsetele välja nende missiooni ülem. Foto: SCANPIX

Venemeelsed separatistid vabastasid möödunud reedel küll 12 pantvangi, kuid nad hoiavad Donetski oblastis jätkuvalt pantvangis 24 inimest.

Kõik peale ühe inimese, kelleks on 2. mail röövitud grusiin, on ukrainlased. Donbassis on 13. aprillist alates röövitud kokku 74 inimest, enamik neist lasti hiljem vabaks, kuid kolm tapeti.

Valdav osa pantvangistamistest toimus tulipunktiks olevas Slovjanski linnas. 150 000 elanikuga linna hoiavad venemeelsed jätkuvalt oma käes, kuid Ukraina väed on selle ümber piiranud. Kyiv Post kirjutas eile õhtul, et tõenäoliselt on Slovjanski näol tegemist praegu kõige ohtlikuma paigaga kogu riigis.

Uudisteagentuuride teadete põhjal hoitakse kõiki pantvange hõivatud valitsushoonetes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles