Putin palus separatistidel referendumid edasi lükata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (paremal) ja  OSCE president Didier Burkhalter täna Kremlis.
Vladimir Putin (paremal) ja OSCE president Didier Burkhalter täna Kremlis. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin palus Kremli-meelsetel separatistidel edasi lükata 11. maiks planeeritud referendumite korraldamine.

«Me palume kaguosa esindajatel edasi lükata 11. maiks kavandatud referendumid, et luua dialoogiks vajalikud tingimused,» ütles Putin pärast Moskvas toimunud kohtumist Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni juhi Didier Burkhalteriga.  

Referendumi on lubanud korraldada mitmed piirkonnad rahutus Ida-Ukrainas. Näiteks on lubanud rahvahääletuse korraldada «Donetski Rahvavabariigi» isehakanud juht Deniss Pušilin. Sarnasest kavatsusest on teatanud ka «Luganski Rahvavabariik» ning Mariupoli separatistid.

Lisaks märkis Putin 25. maiks planeeritud Ukraina presidendivalimiste kohta, et tegu on sammuga õiges suunas, kuid sellega ei otsustada midagi, kui selle järel ei hakata kaitsma kõigi kodanike õigusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles