Turtšõnov: oleme valmis kõnelusteks idaalade, kuid mitte terroristidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariupolis panid venemeelsed 9. mail põlema ka Ukraina riigilipu.
Mariupolis panid venemeelsed 9. mail põlema ka Ukraina riigilipu. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnov ütles täna, et võimud on valmis kõnelusteks riigi idapiirkondade, eriti Donbassiga.

«Me kuulame Donbassi ja oleme valmis kohe istuma läbirääkimistelaua taha,» ütles Turtšõnov presidendi pressiteenistuse teatel, tuletades meelde algatust rahvusliku ühtsuse ümarlaua kokkukutsumiseks lähemal ajal.

Turtšõnovi sõnul on ümarlauakõnelustele kutsutud omavalitsuste esindajad ning Donbassi kultuuritegelased ja kodanikuühiskonna esindajad. «Ümarlaua taha ei ole kutsutud terroristid, kes on saanud oma peremehelt ülesandeks meie riik hävitada,» ütles presidendi kohusetäitja.

Turtšõnov kinnitas, et Ukraina on valinud detsentraliseerimise tee. «Me liigume kohalike omavalitsuste ja regioonide reaalse tugevdamise suunas nii rahaliselt kui ka poliitiliselt,» ütles presidendi kohusetäitja.

«Ukraina ei saa olla tugev, kui meie oblastid on nõrgad. Me oleme huvitatud tugevatest piirkondadest, kes võtaksid vastu vastutustundlikke otsuseid ja neid ellu viiksid. Me liigume seda teed ja oleme valmis muutma põhiseadust,» ütles presidendi kohusetäitja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles