SBU juht: Ida-Ukrainas tegeleme Janukovõtši rahade nö likvideerimisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Referendumi» plakati alt paistab ekspresident Viktor Janukovõtši vana plakat.
«Referendumi» plakati alt paistab ekspresident Viktor Janukovõtši vana plakat. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistuse SBU juht Valentõn Nalivaitšenko rääkis telekanalile 5 Kanal, et korrakaitsejõud tegelevad Ida-Ukrainas ekspresident Viktor Janukovõtšilt ja tema lähikonnalt pärit rahade nö likvideerimisega.

SBU juhi kinnitusel jätkavad Janukovõtši kaaslased separatistide rahastamist ja valitsusjõududega võitlemist ning «nii sõltumata sellest, kas me elame Donetskis, Luganskis või Mariupolis», vahendas Ukrainska Pravda.

«See on sõda oma rahva vastu, kõik need konverteerimiskeskused, pangad, kõikvõimalike süsteemide kaardid, kõikvõimalikud pangad, mida me kinni paneme, massiliselt suletud kontod, kõik need annavad tunnistust varastatud miljarditest, mis sõdivad nüüd meie vastu,» rääkis ta.

«Me likvideerime tema Janukogvõtši ja tema ringkonna rahasid, teeme kahjutuks nende sidemeid. Oleks hea, kui Slovjanski ja Kramatorski elanikud annaks meile võimaluse piirata ümber ja vahistada või teha kahjutuks terroristlike diversantide gruppe,» lisas ta.

Nalivatšenko kinnitas, et Ukraina jätkab diplomaatiliste kanalite kaudu Venemaa survestamist Janukovõtši väljaandmiseks.

SBU juht väljendas veendumist, et endine riigipeas võetakse vahi alla ja saadetakse kohtub ette.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles