Donetski Rahvavabariik keelas Merkelile, Obamale ja Ashtonile sissesõidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USa president Barack Obama.
USa president Barack Obama. Foto: SCANPIX

Niinimetatud Donetski rahvavabariigi liidrid teatasid, et kehtestavad sanktsioonid «Kiievi huntat» toetavatele poliitikutele ja keelavad sissesõidu oma territooriumile USA presidendile Barack Obamale, Saksamaa liidukantslerile Angela Merkelile ja Euroopa Liidu julgeolekupoliitika kõrgele esindajale Catherine Ashtonile.

Põhjenduseks toodi nende hooletu tegevus, mille tulemusel «võimutsevad Ukrainas neonatsid», kirjutab Ukraina veebileht Gordon. 

Suurbritannia peaminister Davod Cameron lisati samuti nimekirja, ent temasse suhtuti veidi pehmemalt. Ka teda süüdistati niinimetatud Kiievi hunta toetamises, ent samas kinnitati, et heade suhete tõttu Suurbritanniaga, lisati ta teatud mööndustega.

Nädalavahetusel toimunud niinimetatud referendumitega kuulutasid nii Donetski kui Luganski oblasti end iseseisvaks, ent lääneriigid peavad ettevõtmist farsiks. Suurbritannia välisminister William Hague on Donetski oblasti iseseisvaks kuulutanud referendumi õiguslikku kaalu nimetanud võrdseks Eurovisiooni tulemustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles