ÜRO: inimõiguste olukord Ida-Ukrainas halveneb murettekitavalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tankitõrjerelvaga venemeelne võitelja Slovjanski lähistel.
Tankitõrjerelvaga venemeelne võitelja Slovjanski lähistel. Foto: SCANPIX

ÜRO avaldas täna raporti, kus hoiatab inimõiguste allakäigu eest Ida-Ukrainas, kus relvastatud venemeelsed ohustavad järgmisel nädalal ees ootavaid presidendivalimisi.
 

Raporti Ida-Ukrainat puudutavas osas pannakse terve rea tapmiste, piinamis- ja peksmisjuhtumite, röövide, hirmutamis- ning seksuaalse ahistamise juhtumite eest vastutus valitsusvastastele rühmitustele.

ÜRO rapoti kinnitusel näitab ajakirjanike, aktivistide, kohalike poliitikute, rahvusvaheliste organisatsioonide esindajate ning sõjaväelaste röövimise ja ebaseadusliku kinnipidamise juhtumite arv Ida-Ukrainas murettekitavat tõusutrendi.

Välja toodi ka meediavabaduse vähenemine ja Krimmi elanike olukorra halvenemine, neist kõige enam puudutavad negatiivsed muutused krimmitatarlasi. Raporti teatel ähvardab viimaseid pidev tagakiusamine ja hirmutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles