Obama ja Hollande hoiatasid Venemaad uute sanktsioonide eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ja Prantsusmaa president Francois Hollande hoiatasid eile õhtul Venemaad uute märkimisväärsete sanktsioonide eest, kui Moskva jätkab oma provokatiivset ja destabiliseerivat tegutsemist Ukrainas.

USA ja Prantsusmaa liidrid vestlesid ka Nigeerias röövitud rohkem kui 200 koolitüdruku teemal, vahendas Valge Maja eestkõneleja.

Hollande võõrustab nädalalõpus Pariisis kohtumist, kus koos Nigeeria presidendi Goodluck Jonathaniga arutatakse võimalusi laste leidmiseks ning Boko Harami ja teiste islamiterroristide ohjeldamiseks Lääne- ja Kesk-Aafrikas.

Venemaa nimetas eile erapoolikuks ja poliitiliselt motiveerituks ÜRO raportit, milles hoiatatakse inimõigusolukorra ärevusttekitava halvenemise eest Ukraina Donetski ja Luganski oblastites, mida kontrollivad Kremli-meelsed separatistid.

Venemeelsed separatistid on alates aprilli algusest Ukraina idaosas hõivanud kümmekond linna. Ukraina võimud on alustanud nende tõrjumiseks sõjalist operatsiooni, ent mitmel pool kestab endiselt patiseis. Viimastel päevadel on ägedamad kokkupõrked aset leidnud Slovjanski ja Kramatorski linnade lähistel.

Vene sõjaväelased okupeerisid pärast Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši tagandamist veebruari lõpus Ukrainale kuuluva vene enamusega Krimmi poolsaare ja Moskva liidendas selle märtsi keskpaigaks.

Vene peaminister Dmitri Medvedev rõhutas reedel, et otsus Krimm ja Sevastopol Venemaaga taasühendada ei kuulu ülevaatamisele, ent seda tuleb järjekindlalt oponentidele ja noorematele põlvkondadele põhjendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles