USA: Ukrainas arreteeriti kaks valeajakirjanikku, kellel olid õhutõrjeraketid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jen Psaki
Jen Psaki Foto: SCANPIX

USA edastas eile, et Ukrainas arreteeriti kaks Vene ajakirjanikeks peetud isikut, kellel oli kaasas õhutõrjeraketid.

Ukraina väed olevat kaks väljaande Life News väidetavat ajakirjanikku tabanud Kramatorski lähedal ning hoiavad neid nüüd kinni, edastab AFP.

Moskva nõuab Kiievilt nende kohest vabastamist.

Life News edastas, et tegemist on Oleg Sidjakini ja Marat Saitšenkoga, kes on Ukraina armee käes. Ukrainlased olevat nende vastu vägivalda tarvitanud.

USA välisministeeriumi pressiesindaja Jen Psaki kinnitas, et Ukraina julgeolekujõud võtsid kinni isikuid, kellel olid valedokumendid, mis pidid tõendama, et nad on ajakirjanikud. Pressikaardid oli välja andnud olematu Donetski rahvavabariik.

«Meile teadaolevalt leiti nende isikute autodest kinnivõtmisel õhutõrjeraketid. Just see seab kahtluse alla, kas nad on ikka ajakirjanikud,» lausus Psaki.

USA esindaja lisas, et nad said valeajakirjanike kohta käiva informatsiooni ukrainlastelt.

Samas on teada, et Venemaa poolt annekteeritud Krimmis arreteerisid Vene julgeolekujõud vähemalt seitse välisriikide ajakirjanikku.

«Tegemist oli ebaseaduslike kinnipidamistega,» nentis Psaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles