USA korraldatavad õppused Ukrainas lükkuvad edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid.
USA sõdurid. Foto: SCANPIX

USA Euroopa maavägede (USAREUR) kavandatud sõjaväeõppused sel suvel Ukrainas lükkuvad edasi, teatas US Army Times.

«Õppused Rapid Trident 14, mis olid esialgse kava kohaselt planeeritud Ukrainasse juuliks, on lükatud edasi hilisemale perioodile sel aastal. Täpsed kuupäevad ja osalejad pannakse paika planeerimist jätkates,» ütles USA õhujõudude kolonelleitnant David Westover Jr.

USA Euroopa väekoondise teine kõneisik mereväekapten Gred Hicks selgitas: «Need [õppused] lükati edasi, kuna esialgses kavandamisepohhis, mis toimub mitu kuud varem, pidi Ukraina legitiimne valitsus asuma tegelema Vene-meelsete separatistidega.»

USAREURi Rapid Trident 2014 sõjaväeõppused pidid esialgse kava kohaselt toimuma Ukrainas 14.-25. juulini ning sellest osa võtma üksused Bulgaariast, Kanadast, Taanist, Tšehhist, Saksamaalt, Suurbritanniast, Lätist, Poolast, Hispaaniast, Rumeeniast, USAst, Türgist, Armeeniast, Aserbaidžaanist, Gruusiast, Moldovast ning Ukrainast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles