PM Ukrainas: kõhklused ja kahtlused Odessa oblasti hiigelkülas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18 000 elanikuga Bolšaja Dolina on pühapäeva pärastlõunal nii vaikne, et vareste kraaksumine kaigub lämbes õhus erakordse valjusega. Miilitsahoone ees sõidukis lösutav taksojuht ei oska üldse öelda, kus siin valimisjaoskond võiks asuda, ka pargipingil aega veetvatel ning silma järgi valimisealistel noorukitel läheb tarvis tükk aega, et jaoskonna paiknevus välja mõelda.

Bussipeatuses istuv Aleksandra ütleb, et tema valida ei saa, sest tal on Vene pass. «Ja kui ka saaks, ikkagi ei taha. Mõttetu!», ütleb noor naisterahvas.

Inimtühjal turul pudelisse villitud märjukest müüv Sergei ütleb, et tema hääletama kindlasti ei lähe, sest esiteks on ta tööl ja teiseks pole kedagi, keda valida. «Mis inimesed need on, kellel on kaks miljonit grivnat kohe käest võtta?» küsib mees, viidates sellele, et Ukraina presidendiks soovijad pidid selleks deposiiti maksma 2,5 miljonit grivnat (4. aprilli kursi järgi, mil kandidaatide registreerimine lõpetati, tähendas see pea 160 000 eurot).

Kuigi Bolšaja Dolina valimiskomisjoni esinaise sõnul on hääletus edukas ja peaaegu neljandik valimas käinud, polnud pärastlõunal jaoskonnas näha pea ühtegi inimest. Odessa oblastis oli täna kell kolmese seisuga hääletamas käinud 30 protsenti valijaist.

Pikemalt loe homsest Postimehe paberväljaandest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles