Donetski lennuväljal kestab terrorismivastane operatsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud isikud Donetski rahvusvahelisele lennuväljale viitava kirja juures.
Relvastatud isikud Donetski rahvusvahelisele lennuväljale viitava kirja juures. Foto: SCANPIX

Donetski rahvusvahelisel lennuväljal toimub terrorismivastane operatsioon, kinnitas Ukraina sõjaväe pressiesindaja Vladislav Seleznjov Ukrainska Pravdale.

Terroristid võtsid lennuvälja oma kontrolli alla ööl vastu tänast, vahendas uudisteportaal Zerkalo Nedeli.

Seleznjov rääkis, et kella 13 paiku anti neile ultimaatum, mässulistele anti korraldus relvad maha panna ja alla anda. Kuna nad ei allunud korraldusele, siis otsustasid sõjaväejuhid puhastada lennuvälja terroristidest jõuga, rünnates nende positsioone õhust.

«Esialgu tegi lennuvälja kohal hoiatuslaske SU-25, et sundida terroriste täitma terrorismivastase operatsiooni tingimusi. Mässuliste ridades puhkes paanika. Seejärel andis MIG-29 õhulöögi nende positsioonidele,» edastas Seleznjov sotsiaalmeedia vahendusel.

Kella 14.40 paiku kirjutas ta, et kopterilt antud tulega tehti kahjutuks õhutõrjesüsteem, mis «töötas Donetski lennuväljal valitsusjõudude vastu».

Terrorismivastase operatsiooni juhtide kinnitusel läheb aktsiooni vaja olukorra stabiliseerimiseks ja põhiseadusliku korra taastamiseks regioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles