Donetski erioperatsioonis hukkus vähemalt 35 terroristi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Donetskis läbi viidud terrorismivastases operatsioonis sai eile surma 35 mässulist, kirjutas nende üks juhtfiguur Pavel Gubarev Facebookis.

Verised sündmused said seal alguse ööl vastu eilset, kui relvastatud isikud hõivasid Sergei Prokofjevi nimelise rahvusvahelise lennuvälja ja peatasid selle tegevuse. Valitsusjõud otsustasid terroriste, kes keeldusid relvi loovutamast ja lennuväljalt lahkumast, rünnata.

Erioperatsiooni ajal hävitasid Ukraina sõdurid veoki, milles viis kümneid terroriste. «Donetskis tulistati granaadiheitjast RPG pataljoni Vostok veokit, millel lehvis punase risti lipp ja mis vedas haavatuid lennuväljalt minema. Esialgsetel andmetel hukkus 35 ja sai viga 15 inimest,» kirjutas Gubarev.

Ukraina siseministri kt Arsen Avakov oli varem kinnitanud, et Donetskis eile läbi viidud terrorismivastase operatsiooni ajal üks valitsusjõudude sõdur haavata ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles