Kiiev lükkas tagasi Moskva nõudmise lõpetada sõjaline operatsioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski rahvavabariigi poolehoidjad askeldavad liivakottidega, mis on mõeldud barrikaadide ehitamiseks.
Donetski rahvavabariigi poolehoidjad askeldavad liivakottidega, mis on mõeldud barrikaadide ehitamiseks. Foto: SCANPIX

Ukraina välisministri kt Andri Deštšõtsa lükkas tagasi Venemaa nõudmise sõjalise operatsiooni lõpetamiseks Ida-Ukrainas.

Deštšõtsa sõnul andis Venemaa mõista, et Ukraina uue presidendi ja valitsuse tunnustamine sõltub Ukraina sõjalise operatsiooni lõpetamisest riigi idaosas.

«Ma pean seda mittekonstruktiivseks ja vastuvõetamatuks nii konflikti lahendamise kui ka Ukraina-Vene tulevase dialoogi seisukohalt,» ütles Ukraina esidiplomaat.

Presidendivalimiste järel ei ole Kiiev Venemaa tegevuses «näinud ühtegi märki olukorra deeskaleerimisest», lisas ta. Selle asemel oleme näinud vastupidist, jätkas Deštšõtsa.

Ukraina presidendi legitiimsuse tunnustamine ei saa olla sõltuvuses välisriigi nõudmistest, lausus Ukraina välisminister.

Ukrainalt nõudsid teisipäeval sõjalise operatsiooni lõpetamist nii Vene president Vladimir Putin kui ka välisminister Sergei Lavrov.

Donetskis puhkesid esmaspäeval ägedad lahingud valitsusvägede ja riigi suuruselt teise lennujaama hõivanud venemeelsete separatistide vahel. Valitsusväed võtsid appi õhujõud ja teisipäeval teatati lennuvälja tagasivallutamisest.

Kokkupõrgetes sai surma 40 inimest, neist kaks olid tsiviilisikud, teatas Donetski linnapea Oleksandr Lukjantšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles