Porošenko lubas mässu kiiresti maha suruda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko lubas täna venemeelsete separatistide mässu riigi idaosas kiiresti maha suruda.

Porošenko ütles peaminister Arseni Jatsenjuki Berliini-visiidi eel Saksa ajalehele Bild, et tal ei ole muud võimalust, sest ta ei saa lubada, et vägivald suveräänse riigi eksistentsi ohustab.

«Me ei lase neil terroristidel enam inimesi röövida ja tappa,» lubas Porošenko. «Me lõpetame selle terrori. Meie riigi vastu käib tõeline sõda.»

Mõnede analüütikute arvates on Kiiev hoogustanud võitlust separatistidega usus, et Porošenko ülekaalukas valimisvõit teeb Moskva jaoks keeruliseks tema legitiimsuse kahtluse alla seadmise ja vägede Ida-Ukraina venemeelseid «kaitsma» saatmise.

Kreml täna kolmapäeval, et austab Ukraina valijate tahet, kuid mõistis samas hukka sõjaväe «provokatiivsed» aktsioonid.

«Me ütleme jätkuvalt, et niisugused provokatiivsed sõjalised aktsioonid viivad olukorra surnud punkti,» ütles Kremli välispoliitikanõunik Juri Ušakov uudisteagentuurile Interfax.

«Vene president rõhutab seda asjaolu pidevalt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles