Porošenko kavatseb pidada kriisi lahendamiseks Putiniga kõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko
Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko kavatseb riigi idaosas jätkuva kriisi «leevendamiseks» pidada kõnelusi Vene presidendi Vladimir Putiniga.

«Ma kavatsen pidada Putiniga kõnelusi kriisi leevendamiseks ning rahu jaluleseadmiseks. Millal ja kus need läbirääkimised toimuvad, ei ole veel otsustatud,» ütles Porošenko kolmapäeval Saksa päevalehele Bild.

Bild küsis Porošenkolt, kas ta kavatseb järgmisel nädalal Normandia dessandi aastapäeval Putiniga pingete leevendamiseks läbirääkimisi pidada.

Prantsuse ametnikud ütlesid kolmapäeval, et president François Hollande on esitanud Porošenkole kutse osaleda 6. juunil dessandi 70. aastapäeva pidustustel, teatas Élysée palee kolmapäeval.

«Oleme väga õnnelikud võimaluse osaleda Prantsusmaal sellel erilisel sündmusel,» ütles Porošenko Bildile.

Pidustusest peaksid teiste seas osa võtma Putin, USA president Barack Obama, Saksa kantsler Angela Merkel ja teised valitsusjuhid.

Moskva ja Kiievi pinged lõid lõkkele veebruaris-märtsis, kui Venemaa annekteeris pärast senise Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši tagandamist Krimmi poolsaare. Kiiev ja lääneriigid süüdistavad Moskvat ka Ida-Ukraina separatismi mahitamises, mida see eitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles