Jalgpallifännid ei tohi MMilt suveniiridena kaasa osta eksootilisi loomi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallifännid ei tohi MMilt suveniiridena kaasa osta eksootilisi loomi. Pildil selle aasta MMi ametlik pall Brazuca
Jalgpallifännid ei tohi MMilt suveniiridena kaasa osta eksootilisi loomi. Pildil selle aasta MMi ametlik pall Brazuca Foto: SCANPIX

Brasiilia võimud avaldasid jalgpalli MMile saabuvate jalgpallituristidele nimekirja keelatud suveniiridest.

Nimekirja eesotsas on eksootilised loomad nagu ahvid, linnud, iguaanid, maod, liblikad, ämblikud ja skorpionid, edastab AP.

«Vältimaks ebamugavaid olukordi ja karistusi, tegime kümnepunktilise nimekirja, mida tuleb jalgpallituristidel järgida,» teatas Brasiilia keskkonnakaitseorganisatsioon Ibama.

Nimekirjas on ka kohalike põliselanike valmistatud ehted ja teised käsitöötooted, mille tegemisel on kasutatud sulgi, hambaid, nahka või tiibu.

Brasiilias saab eksootiliste elus või surnud loomade ostmise eest määrata ligi 2000 dollari suuruse trahvi. Lisaks tuleb aasta veeta mõnes kohalikus vanglas trellide taga.

Samuti ei tohi teha fotosid koos looduses elavate metsloomadega. Keelu all on ka loomade küttimine ja nende liha söömine.

Brasiilias toimuvad jalgpalli maailmameistrivõistlused 12. juunist kuni 13. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles