Separatistide juhid tõrjusid Porošenko amnestialubadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Luganski rahvavabariigi juht Valeri Bolotov.
Isehakanud Luganski rahvavabariigi juht Valeri Bolotov. Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina separatistide juhid tõrjusid laupäeval riigi presidendiks vannutatud Petro Porošenko lubadust anda amnestiat mässulistele, kelle «käed pole määritud verega».

«Ma ei usu seda,» ütles isehakanud Luganski rahvavabariigi juht Valeri Bolotov.

Porošenko lubas inauguratsioonikõnes rahutu Donbassi piirkonna elanikele, et asub võimu detsentraliseerima ja tagab õiguse vabalt vene keelt kasutada, ehkki rõhutas, et Ukraina ainus ametlik keel on ukraina keel.

«See avaldus ei lähe meile korda,» ütles Donetski, teisegi isehakanud rahvavabariigi juht Aleksandr Borodai uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel.

Ukraina uus president lubas rahu, kui ei öelnud, kas relvajõud plaanivad erioperatsiooni mässuliste vastu pidurdada. Ta ütles, et sõidab lähemal ajal Donbassi, kuid ei kavatse relvastatud mässajatega rääkida.

Luganski mässujuhi Bolotovi sõnul ei tule Porošenko piirkonda seni, kuni on käimas sõjaline operatsioon. Ta keeldus kommenteerimast presidendi ametisse vannutamist.

«Mis puutub meie vabariiki, siis pole meil Ukrainaga diplomaatilisi suhteid. Alates tänasest on Ukrainal president ning nii meie inimeste kui Ukraina kodanike veri jääb tema südametunnistusele.»

Porošenko on presidendina ka Ukraina relvajõudude ülemjuhataja ning määrab ametisse nii kaitse- kui välisministri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles