Läti erakondade jõuvahekorrad püsivad muutumatuna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosmeele Keskuse liider ja Riia linnapea Nils Ušakovs.
Koosmeele Keskuse liider ja Riia linnapea Nils Ušakovs. Foto: SCANPIX

Hiljuti avaldatud arvamusuuringu järgi on Läti populaarseima erakonna, peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele Keskuse toetus üle 18 protsendi.

Latvijas Fatki maikuise küsitluse järgi hääletaks 2011. aasta septembris toimunud parlamendivalimised võitnud, kuid valitsusliidust kõrvale jäänud vasakpoolse erakonna poolt 18,4 protsenti vastanuist.

Koosmeele Keskuse toetus on võrreldes aprilliga tõusnud - aprillis toetas erakonda 16,8, märtsis 21,4 protsenti vastanuist.

Peaminister Laimdota Straujuma paremtsentristliku erakonna Ühtsus toetus on aga langenud ning kui valimised toimuksid praegu, toetaks valitsuses juhtohje hoidvat erakonda 13,7 protsenti küsitlusele vastanuist. Aprillis toetas erakonda 16,1 ja märtsis 13,6 protsenti vastanuist.

Koosmeele Keskusele ja Ühtsusele järgnevad uude valitsuskoalitsiooni kaasatud Roheliste ja Talurahva Liit 10,3 protsendiga, rahvuslik ühendus Kõik Läti Heaks! – Isamaale ja Vabadusele / LNNK 6,1 protsendiga. Ülejäänud erakondade toetus on alla viie protsendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles